Tips

 

Moeder laat na het koken het gas branden

Mensen met dementie krijgen in de loop van de tijd steeds meer moeite om met allerlei huishoudelijke apparatuur om te gaan, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Zeker als de dementerende alleen woont en er niet constant begeleiding/toezicht is.

Eén van de oplossingen om gevaarlijke situaties te voorkomen is gebruik maken van de maaltijdservice van Zorggroep Noorderboog.  

 

Ik was mijn man en help hem met aankleden. Hoe moet dat als ik met een gerust hart een dagje weg wil of op vakantie wil?

Wanneer u regelmatig voor iemand zorgt, is zomaar op vakantie gaan of een dagje weg gaan niet altijd vanzelfsprekend. Want wie neemt de zorg van u over? Zorggroep Noorderboog heeft verschillende mogelijkheden waardoor u toch met een gerust hart een dagje weg of met vakantie kunt gaan.

Afhankelijk van de situatie nemen professionele medewerkers van Zorggroep Noorderboog uw taken tijdens uw afwezigheid over.

Voor meer informatie belt u met Zorggroep Noorderboog, telefoonnummer (0522) 498 498.

U kunt ook met uw vragen terecht bij de dementheek

 

Ik zorg nu voor mijn man, maar wat als het straks erger wordt?

Als u vermoedt dat uw partner of ouders verschijnselen van dementie hebben, is het goed om te weten dat er een keten van organisaties is die antwoord op uw vragen kan geven. Bij het vinden van passende oplossingen kan de dementheek mensen met dementie en hun omgeving ondersteunen.

 

Voor meer informatie belt u met Zorggroep Noorderboog, telefoonnummer (0522) 498 498.